Hond laten chippen

Hond laten chippen

Hond chippen een goeie zaak

Honden geboren na 31 maart 2013 bent u verplicht te laten chippen en registeren. Deze overheidsmaatregel is zowel voor de hond als hondenbezitter een goeie zaak. Een weggelopen of vermiste hond kan met een chi[ makkelijk worden geïdentificeerd en bij zijn of haar baasje worden teruggebracht.

Een hondenchip is niet groter dan een rijstkorrel. Met een speciale scanner wordt het unieke nummer van de chip worden uitgelezen. Aan de hand van dit nummer kan in een database de eigenaar en historie van een hond worden gevonden. (Zie Hond laten registreren)

Uw hond laten chippen kan bij praktisch iedere dierenarts en kost ca. €40,- Chippen van uw hond wordt door bijna alle hondenverzekeringen vergoed. Uw hond zelf chippen is verboden.

Hond laten registeren

U bent ook verplicht uw hond te registeren. Het unieke nummer van de chip wordt gekoppeld aan uw naam en adres. Uw dierenarts kan dit voor u regelen of u kunt uw hond zelf registeren bij Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren

Let op!

Het niet laten chippen en/of registeren van uw hond is strafbaar. De eigenaar van de hond kan een boete tot €19.500,- of zelfs een gevangenis straf krijgen. Zie ook de site van de rijksoverheid; Moet ik mijn hond laten chippen en registreren?

Chipnummer.nl

Via de website chipnummer.nl kunt u de registratie van uw hond controleren of ingeval u een hond heeft gevonden zijn of haar baasje weer terug vinden.